Käyttöaiheet: Kapesitabiinia käytetään liitännäishoitona Dukesin C-luokan paksusuolisyöpään ja levinneeseen Dukes D -luokan suolistosyöpään, joko yksin tai yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Suolistosyövän lisäksi kapesitabiinia käytetään myös mahasyövän ja rintasyövän hoitoon.

Annostelu: Kapesitabiini on tablettimuotoinen lääke, jota voidaan käyttää 5-fluorourasiilin sijasta.

Toimintamekanismi: Kapesitabiini on 5-fluorourasiilin esiaste, joka aktivoituu elimistössä muuntuen kasvaimessa lopulta fluorourasiiliksi. Kapesitabiinin toimintamekanismi on samalainen kuin fluorourasiilin. Solut tarvitsevat tiettyjä entsyymejä kasvua ja jakaantumista varten. Kapesitabiini estää DNA-synteesissä tarvittavan entsyymin, tymidylaattisyntaasin toiminnan, jonka seurauksena syöpäsolujen jakautuminen häiriintyy. Koska myös elimistön normaalit solut jakautuvat – tosin usein syöpäsoluja hitaammin – kapesitabiini vaikuttaa syöpäsolujen lisäksi myös terveisiin soluihin.

Mahdolliset haittavaikutukset: Kapesitabiinin mahdollisia haittavaikutuksia ovat ruokahaluttomuus, ripuli, oksentelu, pahoinvointi, suun ja nielun haavaumat sekä vatsakipu.