Ensilinjan hoito: Ensimmäinen lääkehoito, jonka potilas saa levinneen suolistosyövän hoitoon.

Toisen linjan hoito: Potilaalle annettava lääkehoito silloin, kun tauti on muuttunut vastustuskykyiseksi ensilinjan hoidolle.

Täydellinen hoitovaste: Hoitovaste on täydellinen, kun kaikki taudin merkit ovat hävinneet hoidon ansiosta. Tämä ei vielä tarkoita, että syöpä on saatu kokonaan hävitettyä, sillä yksittäisiä syöpäsoluja saattaa vielä olla jäljellä elimistössä. Oireet ovat kuitenkin hävinneet, eikä syöpää voida nykyisillä testausmenetelmillä havaita. Mitä pidempään tauti pysyy poissa, sitä parempi ennuste potilaalla on. Suolistosyöpä kuten muutkin syöpätaudit voi kuitenkin ilmaantua uudelleen, ja siksi pitkän aikavälin seuranta on tarpeen.

Paraneminen: Kun taudin uudelleenilmaantumisesta ei ole merkkejä, lääkärit voivat varoen käyttää sanaa paraneminen. Suolistosyöpä uusiutuu vain harvoin yli kolmen vuoden kuluttua ensimmäisen kasvaimen havaitsemisesta.

Osittainen hoitovaste: Hoitovaste on osittainen, kun syöpäkasvain hoidon ansiosta kutistuu alle puoleen alkuperäisestä koostaan.

Vähäinen hoitovaste: Hoitovaste on vähäinen, kun syöpäkasvain hoidon seurauksena kutistuu hieman mutta on yhä yli puolet alkuperäisestä koostaan.

Muuttumaton tilanne: Tauti ei parane eikä etene hoidon jälkeen.

Taudin eteneminen: Jos syöpäkasvain kasvaa hoidon aikana eli vastustaa hoitoa, puhutaan taudin etenemisestä tai hoidon epäonnistumisesta.